Είσοδος

Είσοδος στην Εφαρμογή

Εισέρχεστε στην Εφαρμογή εισάγοντας το σωστό όνομα Χρήστη και Κωδικό Εισόδου.

Εάν έχετε κλικάρει την επιλογή "Αποθήκευση Κωδικού" το όνομα Χρήστη θα αποθηκευτεί στην συσκευή σας.

Από την ένδειξη γλώσσας μπορείτε να αλλάξετε το layout γλώσσας της εφαρμογής ανάμεσα σε Ελληνικά / Αγγλικά.

Από την ένδειξη "Λευκό Φόντο" μπορείτε να αλλάξετε το φόντο της εφαρμογής ανάμεσα σε Μαύρο / Λευκό.Εντολές και Χαρτοφυλάκια

Εντολές

Για να κάνετε μια εντολοδοσία μπορείτε να :

a. Κανετε δεξι (ή παρατεταμένο) κλικ πανω σε ενα σύμβολο και να επιλέξετε Εντολή Αγοράς ή Εντολή Πώλησης στο menu.
b. Απο το εικονιδιο Επιλογες (στην πανω αριστερη γωνια) να επιλεξετε Εντολή Αγοράς or Εντολή Πώλησης.
c. Στο Tablet ή το PC κάνοντας κλικ στοΒάθος Αγοράς ή Βάθος Πώλησης τιμή/τεμάχια του συμβόλου στην ομαδα παρακολούθησης/χαρτοφυλακίου.
d. Απο την λιστα Εντολών να κάνετε κλικ σε μια εντολή επιλέγοντας Κλωνοποιηση Εντολής.
e. Κάνοντας κλικ στη συντόμευση εντολών στο κυρίως menu.

Το παράθυρο εντολής θα ανοίξει ως προσωρινή (πλήρης) οθόνη σε ένα τηλέφωνο ή ως μικρό αναδυόμενο παράθυρο σε ένα Tablet ή PC.

Οταν συμπληρώστε ολα τα πεδία πατήσετε το κουμπί Αποστολή για την προεπισκόπηση της εντολής σας, και ακολούθως πατήστε το κουμπί Ναι (ή το Enter) για να ολοκληρωθεί η αποστολή της εντολής σας.

Επισκόπηση Εντολών / Αλλαγή / Διαγραφή

Για να δειτε τη Λιστα Εντολων σας, μπορείτε να επιλέξετε τις επιλογές θέσεων στην επάνω αριστερή γωνία της οθόνης Χαρτοφυλάκιο ή στην οθόνη Νέα Εντολη ή πατώντας την επιλογή "Εντολες" στην κάτω γραμμή του παραθύρου των χαρτοφυλακίων ή των εντολων. Ή κάνοντας κλικ στο Παραθυρα -> Νέα -> Νέα Εντολή από το Κύριο μενού.


Λίστα Εντολών

Στην Λίστα Εντολών μπορείτε να κάνει κλικ σε οποιαδήποτε σειρά εντολών για να ενεργοποιήσετε το μενού για να κλωνοποιήσετε, να αλλάξετε/διορθώσετε, να ακυρώσετε την επιλεγμένη εντολη ή όλες τις εντολες του τρέχοντος χαρτοφυλακίου .

Επιλέγοντας την επιλογή Ενεργές μόνο (στην κάτω γραμμή του παραθύρου) μπορείτε να κρύψετε ακυρωμένες ή εκτελεσμένες εντολές.
Επιλέγοντας την καρτέλα Πράξεις (στην κάτω γραμμή του παραθύρου) μπορείτε να δείτε μόνο τις εκτελέσεις σας και να τις ομαδοποιήσετε με σύμβολο.


Ιστορικό Εντολών

Για να δείτε το ιστορικό των εντολών σας επιλέξτε την καρτέλα "Ιστορικό". Ακολούθως μπορείτε να εισάγετε ημερομηνία "Από" - "Έως" και να πατήσετε το κουμπί Αναζήτηση. Θα εμφανιστούν όλες οι ιστορικές κινήσεις σας. Μπορείτε να τις ομαδοποιήσετε επιλέγοντας τα κριτήρια κάτω δεξιά (Αγορές - Πωλήσεις - Μόνο Ενεργές).
Επιλέγοντας την καρτέλα πράξης στο ίδιο παράθυρο, σας εμφανίζονται μόνο η εκτελεσθείσες πράξεις.Χαρτοφυλάκια

Για να δείτε τις Θέσεις σας κάνετε κλικ στο menu "Παράθυρα" -> "Νέο" και ακολούθως επιλέγετε "Χαρτοφυλάκια" ή κάνετε κλικ στη συντόμευση Χαρτοφυλακίου που υπάρχει στο κεντρικό menu.

Επεξεργασία Στηλών

Κάνετε δεξί (ή παρατεταμένο) κλικ στον τίτλο μιας στήλης για να διαγράψετε μια στήλη ή να εμφανίσετε καινούριες.
Σύρετε το παράθυρο σύνοψης / απόδοσης για να δείτε σύνοψη ή απόδοση ή διανομή του χαρτοφυλακίου σας.


Ρυθμίσεις

Άνοιγμα Ρυθμίσεων

Για να ανοίξετε τις ρυθμίσεις της εφαρμογής, πατήστε αριστερό κλικ πανω στο Παράθυρα -> Ρυθμίσεις. Οι ρυθμίσεις περιλαμβάνουν:
a. Μεγεθος Γραμματοσειράς : Μπορείτε να μεταβάλλετε το μέγεθος της γραμματοσειράς απο Μικρό / Κανονικό / Μεγάλα / Πολυ Μεγάλα γράμματα για την δική σας διευκόλυνση.
b. Ύψος Γραμμής : Αλλάζοντας το υψος γραμμής μεταβάλλετε αυτοματα το μέγεθος των κουμπιών για να ειναι πιο ευανάγνωστα και ευκολότερα στο χειρισμο.


c. Κατανάλωση : Η εφαρμογή μπορεί να ρυθμιστεί ως προς την κατανάλωση δεδομένων (data) που καταναλώνει (η ρύθμιση αφορά κυρίως κινητές συσκευές). Οι επιλογές είναι Έξυπνη / Πάντα οικονομική / Χωρίς οικονομία.
d. Έξοδος σε αδράνεια : Η εφαρμογή κλείνει αυτόματα μετά από το χρόνο που ορίζεται στην επιλογή 10 λεπτά / 30 λεπτά / 2 ώρες / 8 ώρες / 12 ώρες, για να σταματήσει η κατανάλωση ενέργειας και δεδομένων. Με βάση την στάθμη μπαταρίας (30%), θα αγνοήσει αυτή την επιλογή και θα απενεργοποιηθεί μετά από 10 λεπτά αδράνειας. (Αυτή η λειτουργία δεν ισχύει στην Έκδοση Desktop).
e. Αλλαγή Κωδικού Πρόσβασης: Χρησιμοποιήστε αυτό το κουμπί για να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας (Ισχύει μόνο για Όνομα χρήστη / Κωδικό πρόσβασης MetricTrade).

f. Εκκίνηση/Διακοπή DDE : Ενεργοποιώντας αυτή την επιλογή, μπορείτε να λαμβάνετε δεδομένα τύπου DDE και να τα επεξεργαστείτε σε δικό σας πρόγραμμα.

Η μεταφορά τον δεδομένων γίνεται πατώντας Ctrl+Shift+C σε μια λίστα προβολής που επιθυμείτε.

Τα προαπαιτούμενα για την λειτουγία της υπηρεσίας DDE μπορείτε να τα βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο http://www.metrictrade.com/el/dde.

g. Ήχος Ειδοποίησης : Ενεργοποιώντας αυτή την επιλογή, όταν έρθει κάποια ειδοποίηση (alert) ακούγετε ενα ηχητικό σήμα απο τα ηχεία του υπολογιστή.
h. Αποθήκευση Κωδικού : Εχοντας επιλεγμένη την Αποθήκευση Κωδικού, η εφαρμογή αποθηκεύει στη συσκευή το όνομα χρήστη ( ο κωδικος πρόσβασης αποθηκεύετε μονο σε κωδικους MetricTrade).


i. Πράσινο/Κόκκινο Χρώμα : Εναλλαγή χρωμάτων "Πράσινο/Κόκκινο" αντί του "Μπλε/Κόκκινο".
j. Λευκό Φόντο : Εναλλαγή χρώματος background της εφαρμογής "Λευκο/Μαυρο".
k. Συντετμημμένες Αξίες Θέσεων: Δείχνουν σύντομη αναπαράσταση τιμών και περικοπή δεκαδικών σε χαρτοφυλάκια, όπως 23.34Κ αντί 23.340,12.
l. Συντετμημμένοι Όγκοι Μετοχών: Δείχνουν σύντομη αναπαράσταση των ογκων τεμαχιων και περικοπή δεκαδικών, όπως 23Κ αντί 23.000.
m. Εμφάνιση Κενών Συμβόλων: Η επιλογή μας επιτρέπει να εμφανίζουμε ή να αποκρύπτουμε τα σύμβολα που είναι κενά (δεν εχουνε τιμή).
n. Διατήρηση Συμβόλου στην Εντολή: Η επιλογή μας επιτρέπει να κρατάμε το πεδιο Σύμβολο συμπληρωμένο στο παράθυρο εντολων.
o. Διατήρηση Ποσότητας στην Εντολή: Η επιλογή μας επιτρέπει να κρατάμε το πεδίο Ποσότητα συμπληρωμένο στο παράθυρο εντολων.

Όλες οι παραπάνω ρυθμίσεις σχετίζονται με τη συγκεκριμένη συσκευή και δεν μεταφέρονται όπως τα άλλα στοιχεία των επιλογών σας.

Λίστα Παρακολούθησης

Άνοιγμα

Για να ανοίξετε ένα νέο παράθυρο Χαρτοφυλακίου πατήστε το Menu "Παράθυρα" -> "Νέο" και να επιλέξετε "Λίστα Προβολής".

Προσθήκη/Αφαίρεση Συμβόλου απο τη Λίστα

Ένα νέο σύμβολο μπορεί να προστεθεί στη λίστα που εμφανίζεται κάνοντας κλικ στο κουμπί επιλογών στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου Παρακολούθησης και κατόπιν πατώντας-> "Επεξεργασία Λίστας".
Το παράθυρο που ανοίγει εμφανίζει τα σύμβολα που περιέχει η λίστα.

Για να αφαιρέσετε ένα σύμβολο, κάντε κλικ στο σύμβολο που θέλετε να αφαιρέσετε και κάντε κλικ στο κουμπί "Αφαίρεση" . Για να προσθέσετε ένα νέο σύμβολο στη λίστα, πληκτρολογήστε το όνομα του σύμβολου και πατήστε "Enter".
Για να αναδιατάξετε τα σύβολα στη λίστα χρησιμοποιήστε τα κουμπιά "Μετακίνηση Πάνω" και "Μετακίνηση Κάτω". Μόλις ολοκληρώσετε τη λίστα επεξεργασίας, κάντε κλικ στο κουμπί "Tick" που εμφανίζεται στη γωνία του επάνω δεξιού παραθύρου.
Οι λίστες παρακολούθησης όπως όλα τα δεδομένα της εφαρμογής αποθηκεύονται στο προσωπικό σας προφίλ και ως εκ τούτου είναι κοινά σε όλες τις συσκευές σας (όταν συνδέεστε με το ίδιο όνομα χρήστη).

Δημιουργία Νέας Λίστας Παρακολούθησης

Για να δημιουργήσετε ένα νέο κουμπί παρακολούθησης κάντε κλικ στο κουμπί επιλογών στην επάνω δεξιά γωνία του Παραθύρου Παρακολούθησης και έπειτα -> "Νέα Λίστα".
Στο πεδίο κειμένου πληκτρολογήστε το όνομα που θέλετε να δώσετε στη νεα λίστα και πατήστε το κουμπί "Δημιουργία Λίστας". Στη συνέχεια, μπορείτε να προσθέσετε οποιοδήποτε σύμβολο πληκτρολογώντας το στο πεδίο "Σύμβολο". Αφού ολοκληρώσετε την επεξεργασία της λίστας, κάντε κλικ στο κουμπί "Tick" που εμφανίζεται στη γωνία του επάνω δεξιού παραθύρου.

Πρόσθεση/ Αφαίρεση Στήλης

Πατήστε Δεξί (ή παρατεταμένο) κλικ στον τίτλο μιας στήλης για να προσθέσετε ή αφαιρέσετε μια στήλη.
Μεταφέροντας μια στήλη μπορείτε να αλλάξετε το πλάτος της.
Κάντε κλικ σε μια ετικέτα στήλης για να ταξινομήσετε τη λίστα σύμφωνα με τα στοιχεία της στήλης σε αύξουσα ή φθίνουσα σειρά. Κάντε κλικ ξανά για να καταργήσετε τη επιλογή.Σετ Στηλών

Κάνοντας κλικ στο κουμπί Επιλογές (στο επάνω αριστερό μέρος) μπορείτε να αλλάξετε το σετ στηλών σε Διαπραγμάτευση, Απόδοση, Θεμελιώδη και Δημοπρασία (το τελευταίο σετ στηλών είναι το ίδιο με αυτό της Διαπραγμάτευσης με την προσθήκη των στηλών Υπολογισμός Τιμής / Υπολογισμός Μεταβολής και εμφανίζετε αυτόματα όταν η Αγορά είναι σε Προσυνεδρίαση και στο κλείσιμο της μέρας). Μπορείτε να αλλάξετε αυτά τα σύνολα στηλών προσθέτοντας ή αφαιρώντας στήλες ή αλλάζοντας το πλάτος τους. Όλα τα σύνολα στηλών αποθηκεύονται στο προσωπικό σας προφίλ.

Γραφήματα

Άνοιγμα

Για να ανοίξετε ένα νέο γράφημα κάντε κλικ στο menu Παράθυρα -> νεο και έπειτα επιλέξτε Γράφημα ή κάντε κλικ στο εικονίδιο συντόμευσης γραφημάτων που εμφανίζεται στο κύριο μενού.
Στην τεχνική ανάλυση της εφαρμογής μπορείτε να δείτε ζωντανά διαγράμματα σε περιόδους 5/10/30/60/120/240 λεπτά / ημέρα / εβδομάδα / μήνα για χρονικά διαστήματα 120 ημερών για ενδοσυνεδριακά δεδομένα ,10 χρόνια ημερήσια δεδομένα και 15 έτη εβδομαδιαία / μηνιαία.

Προσθήκη Δεικτών

Μπορείτε να προσθέσετε δείκτες και κινητούς μέσους όρους πατώντας στο εικονίδιο Μενού (στην κορυφή της μπάρας).
Από το πλαίσιο επεξεργασίας (στην πάνω αριστερή γωνία) μπορείτε να καλέσετε ένα άλλο σύμβολο κάνοντας γράφοντας το όνομα του συμβόλου και πατώντας "Enter" ή να κάντε κλικ στο όνομα συμβόλου (στο επάνω κέντρο) και επιλέξτε ένα σύμβολο από την πρόσφατη λίστα συμβόλων.
Αλλάξτε το διάστημα διαγραμμάτων με το εικονίδιο διαστήματος (στην κορυφή της μπάρας).
Μεγέθυνση ή σμίκρυνση πατώντας το πλήκτρο "Μείον" ή "Συν" (στην κάτω δεξιά γωνία του παραθύρου).
Πολλαπλή Προβολή

Πατώντας το κουμπι πολλαπλών προβολών (στην πάνω δεξιά γωνία), μπορείτε να επιλέξετε την εμφάνιση της προβολής για παρακολουθηση ταυτόχρονα 2 ή 4 γραφήματα συμβόλων.

Χάραξη Γραμμών

Η λειτουργία του κέρσορα με το εικονίδιο "Χέρι" (στην κάτω αριστερή γωνία του παραθύρου) είναι η "Κανονική" λειτουργία, επιλέξτε "Πλωτή πληροφορία" για να σας εμφανιστεί ενας πίνακας τιμών στο γράφημα ή Χάραξη Γραμμών για να ξεκινήσετε την χάραξη.
Μπορείτε να επιλέξετε περισσότερες λειτουργίες σχεδίασης (Fibonacci Retracements, Τετράγωνο ή ακόμα και Text) πατώντας στο εικονίδιο μενού και μετά να επιλέξετε Σχεδίαση Γραμμών.

Αλλαγή παραμέτρων


Πατώντας Δεξί (ή παρατεταμένο) κλικ σε μια γραμμή εμφανίζετε το Menu ρυθμίσεων των γραμμών, όπου μπορείτε να αλλάξετε το χρώμα το στύλ, να προσθέσετε κινούμενο μέσο όρο στη γραμμή ή να διαγράψετε τη γραμμή.
Μπορείτε να αποθηκεύσετε το σύνολο των δεικτών στο γράφημα ως προεπιλεγμένο πρότυπο επιλέγοντας το menu και ακολουθος Αποθήκευση Προτύπου, μετά από αυτό θα ανοίξει οποιοδήποτε νέο γράφημα με τις αποθηκευμένες επικαλύψεις και τους δείκτες σας με τις προσωπικές σας παραμέτρους.


Εμφάνιση Πίνακα Ιστορικό Τιμών

Πατήστε Ctrl+T για να δείξετε τις τιμές του γραφήματος σε μια λίστα. Μπορείτε να αλλάξετε το χρονικό πλαίσιο της λίστας σας όπως το γράφημα επιλέγοντας στο κάτω μέρος της οθόνης ή αλλάζοντας το εικονίδιο μέχρι την περίοδο που θέλετε.

Πατώντας Ctrl+T ξανά επιστρέφετε στο παράθυρο γραφήματος.

Θεμελιώδη

20 Πρόσφατα Τρίμηνα

Τα Θεμελιώδη δεδομένα είναι τα πιο σημαντικά δεδομένα στην ανάλυση των μετοχών.
Προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες Θεμελιώδους ανάλυσης, η εφαρμογή παρέχει έως και 20 πρόσφατα τρίμηνα με πλήρη στοιχεία μαζί με τη γραφική παράσταση τους.

Ανοιγμα

Για να ανοίξετε ένα νέο παράθυρο του ισολογισμού, κάντε κλικ στο Παράθυρα -> Νέο και στη συνέχεια επιλέξτε Ισολογισμοί ή κάντε κλικ στο εικονίδιο συντόμευσης Ισολογισμοί που εμφανίζεται στο κύριο menu.
Ο χρήστης μπορεί να κάνει κλικ σε οποιαδήποτε σειρά του Ισολογισμού για να πάρει τη γραφική αναπαράσταση του και να κάνει πάλι κλικ στην ίδια σειρά για να τον αφαιρέσει από το γράφημα. Η περιοχή γραφημάτων μπορεί να αλλάξει μέγεθος μεταφέροντας το εικονίδιο του ρυθμιστικού .
Σημειώστε ότι στα τριμηνιαία γραφήματα το χρέος αντιπροσώπευε το ένα τέταρτο του χρέους (Debt/4) προκειμένου να είναι συγκρίσιμο με τις πωλήσεις και τα κέρδη τριμήνου.

Κανόνες Θεμελιώδους Ανάλυσης

Οι σημαντικότεροι κανόνες στη Θεμελιώδη ανάλυση από την άποψη ενός χρήστη είναι:
Η αύξηση της τιμής των μετοχών σε μακροπρόθεσμη βάση πρέπει να υποστηριχθεί με την αύξηση των πωλήσεων.
Η αύξηση των κερδών πρέπει να υποστηριχθεί με την αύξηση των πωλήσεων.
Ως αποτέλεσμα, είναι σκόπιμο να ανταλλάσσονται μετοχές με θετικές αλλαγές εσόδων (πωλήσεων) ελέγχοντας την Αλλαγή % στα Έσοδα 1 έτους (οι πιο πρόσφατες πωλήσεις των τεσσάρων τριμήνων έναντι του προηγούμενου έτους αντιστοιχούν) και την Αλλαγή στα Έσοδο 3ετίας (οι τελευταίες πωλήσεις δώδεκα τρίτων έναντι του προηγούμενου έτους αντιστοιχούν).

Ένα πλούσιο σύνολο χρηματοοικονομικών δεικτών μαζί με τις αλλαγές του σε 1 ή παρέχεται σε όλες τις απόψεις (λίστα παρακολούθησης ή Εξετασης).
Για να δείτε τη θεμελιώδη αποτύπωση των λιστών παρακολούθησης, μπορείτε να κάνετε κλικ στο εικονίδιο "Καμπανάκι" (επάνω δεξιά) και στη συνέχεια επιλέξτε Θεμελιώδη από το menu.

Εξέταση

Άνοιγμα

Για να ανοίξετε ένα νέο παράθυρο Εξέτασης κάντε κλικ στο "Παράθυρο" -> "Νέο" και κατόπιν επιλέξτε "Εξέταση" ή κάντε κλικ στο εικονίδιο συντομεύσεων Εξέταση που εμφανίζεται στο κύριο menu.Επιλογές Εξέτασης

Οι διαθέσιμες επιλογές στην οθόνη Εξεταση είναι:
"Νέα" (αν υπάρχουν νέα που έχουν ανακοινωθεί για το επιλεγμένο σύμβολο), "Βάθος", "Πράξεις", "Απόδοση" και "Θεμελιώδη". Μπορείτε να επιλέξετε κάποιο από τα παραπάνω κάνοντας απλώς κλικ στις επιλογές που εμφανίζονται στην κάτω γραμμή του παραθύρου. Στην καρτέλα Πράξεις, εμφανίζονται οι τελευταίες πράξεις του επιλεγμένου συμβόλου. Στην καρτέλα Βάθος, εμφανίζετε το βάθος της αγορας (Αγορας/Πώλησης) για το επιλεγμένο σύμβολο. Κάνοντας κλικ στο εικονίδιο μεγιστοποίησης μπορείτε να επεκτείνετε την περιοχή επιλογών και στη συνέχεια να την επαναφέρετε με την ίδια ενέργεια.

Αλλαγές στο Παράθυρο Εξέτασης

Μπορείτε να καταργήσετε ή να προσθέσετε οποιαδήποτε στήλη πατώντας δεξί (ή παρατεταμένο) κλικ σε οποιαδήποτε ετικέτα στήλης.


Γρήγορη Εναλλαγή

Από το εικονίδιο Επιλογές (στην πάνω δεξιά γωνία) μπορείτε να μεταβείτε απευθείας στο Γράφημα, Ισολογισμοί, Εντολή Αγορας / Πώλησης για το επιλεγμένο σύμβολο.Πράξεις

Πατώντας Ctrl+T η λίστα με όλες τις πράξεις για το σύμβολο που παρακολουθείτε εμφανίζεται. Μπορείτε να επιλέξετε να δείτε όλες τις συναλλαγές που πραγματοποιούνται για το τρέχον σύμβολο ή να τα ομαδοποιήσετε ανά τιμή, σημειώνοντας το πλαίσιο "ομάδα ανά τιμή".Χαρτογράφημα

Τα Χαρτογραφήματα είναι αποδεδειγμένα επενδυτικά εργαλεία που συνθέτουν πολύπλοκα δεδομένα για να σας βοηθήσουν να κάνετε ταχύτερες και καλύτερες αποφάσεις.

Άνοιγμα

Για να ανοίξετε ένα νέο παράθυρο Χαρτογράφημα κάντε κλικ στο Παράθυρο -> Νέο και επιλέξτε Χαρτογράφημα.
Κάνοντας κλικ σε οποιοδήποτε σύμβολο στο Χαρτογράφημα μπορείτε να έχετε άμεσα την Εξέταση ή το Γράφημα σε οποιοδήποτε παράθυρο που είναι ξεκλειδωμένο στην επιλεγμένη καρτέλα Αγορά.Σύγκριση άλλων μεγεθών

Κάνοντας κλικ στη δεξιά ετικέτα (Μεταβολή %) μπορείτε να επιλέξετε μια άλλη τιμή για σύγκριση από το μενού.
Το εμφανιζόμενο χρώμα εξαρτάται από τη χαρακτηριστική τιμή (πτώση/άνοδος). Η περιοχή κάλυψης του συμβόλου εξαρτάται πάντα από την κεφαλαιοποίηση της αγοράς.

Ειδοποιήσεις

Στο παράθυρο Ειδοποιήσεων μπορείτε να βάλετε ειδοποιήσεις σχετικά με το εάν ένας τίτλος είναι πάνω ή κάτω από μια τιμή.

Μπορείτε να αλλάξετε το κριτήριο της ειδοποίησης αλλάζοντας τον Τύπο κριτηρίου. Διαθέσιμες επιλογές είναι "Τιμή", "Όγκος", "Μεταβολή" και "Όγκος % 1 ημέρας".

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε ένα σχόλιο που θα εμφανίζεται μαζί με την ειδοποίηση.

Από τις ρυθμίσεις εφαρμογής (παράγραφος 3), μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε το ηχητικό εφέ που συνοδεύουν την εμφάνιση μιας ειδοποίησης.

ΠΡΟΣΟΧΗ: οι Ειδοποιήσεις δεν λειτουργούν όταν η εφαρμογή δεν εκτελείτε.

Desktop Εκδοση

Η επιτραπέζια έκδοση της εφαρμογής προσφέρει νέες λειτουργίες για την καλύτερη οργάνωση μιας ή περισσότερων οθονών στον υπολογιστή σας, με στόχο τη βελτίωση της λειτουργικότητας της εφαρμογής.

Περιβάλλον Χρήσης

Περιγραφή Περιβάλλοντος Χρήσης

Ο χρήστης έχει 3 διαφορετικές οθόνες για δημιουργία (Αθήνα, Κύπρος, Παράγωγα). Η οθόνη Mobile περιέχει τη διάταξη που έχει διαμορφώσει ο χρήστης από τις κινητές συσκευές του. Κάθε οθόνη είναι πλήρως προσαρμόσιμη ανάλογα με τις ανάγκες του χρήστη.

Μπορείτε να ανοίξετε έως και 64 παράθυρα σε κάθε καρτέλα αγοράς. Κάθε παράθυρο μπορεί να μετακινηθεί, να αναδιαμορφωθεί και να προσαρμοστεί σε οποιοδήποτε σημείο της οθόνης. Ένα παράθυρο μπορεί να αλλάξει μέγεθος μεταφέροντας την κάτω δεξιά γωνία ή μετακινώντας το στα άκρα της οθόνης. Επίσης, το μέγεθος του κύριου παραθύρου μπορεί να αλλάξει με τον ίδιο τρόπο.

Άνοιγμα Νέου Παραθύρου

Επιλογή 1:

Κάνοντας κλικ στην επιλογή Παράθυρο και επιλέγοντας "Νέο" ανοίγει μια λίστα με όλους τους τύπους παραθύρων. Στη συνέχεια, επιλέγοντας τον προτιμώμενο τύπο παραθύρου, ανοίγει το νέο παράθυρο στην τρέχουσα καρτέλα Αγορά.

Επιλογή 2:

Ένα νέο παράθυρο μπορεί να ανοίξει γρήγορα κάνοντας κλικ στα κατάλληλα εικονίδια συντόμευσης που εμφανίζονται στην κορυφή του κύριου παραθύρου.

Επιλέξτε για να ανοίξετε το Παράθυρο Στατιστικά
Επιλέξτε για να ανοίξετε το Παράθυρο Εξέταση
Επιλέξτε για να ανοίξετε το Παράθυρο Γράφημα
Επιλέξτε για να ανοίξετε το Παράθυρο Ισολογισμοί
Επιλέξτε για να ανοίξετε το Παράθυρο Χαρτοφυλάκιο
Επιλέξτε για να ανοίξετε το Παράθυρο Νεα Εντολή
Επιλέξτε για να ανοίξετε το Παράθυρο Ειδοποιήσεις
Επιλέξτε για να ανοίξετε το Παράθυρο Νέα
Επιλέξτε για να ανοίξετε το Παράθυρο Μηνύματα
Επιλέξτε για να κάνετε Ανανέωση το Παράθυρο
Επιλέξτε για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές σας
Επιλέξτε για να ανοίξετε τις ρυθμίσεις του Top List
Επιλέξτε για να ανοίξετε το Παράθυρο Ρυθμίσεις

Κλείδωμα/Ξεκλείδωμα

Τα Παράθυρα Εξέταση, Γράφημα και Ισολογισμοί περιέχουν ένα εικονίδιο κλείδωμα/ξεκλείδωμα (στην επάνω δεξιά γωνία). Ένα παράθυρο μπορεί να κλειδωθεί για να εμφανίζεται πάντα το σύμβολο που εμφανίζεται αυτή τη στιγμή. Εάν το παράθυρο ξεκλειδωθεί το περιεχόμενο του παραθύρου αλλάζει και εμφανίζει κάθε φορά το σύμβολο στο οποίο κάνει κλικ ο χρήστης.

Παράθυρο Προεπισκόπησης

Προεπισκόπηση

Στη γραμμή εργασιών του υπολογιστή ή του Mac σας, μπορείτε να δείτε την προεπισκόπηση όλων των οθονών που ανοίγουν στην επιλεγμένη καρτέλα αγοράς.

Top List Indexes

Λίστα Οριζόντιου Ticker

Στο επάνω μέρος του κύριου παραθύρου υπάρχουν ορισμένα προκαθορισμένα σύμβολα με τις συγκεκριμένες τιμές που εμφανίζονται.

Η λίστα των συμβόλων που εμφανίζονται και των χαρακτηριστικών τους μπορεί να αλλάξει κάνοντας κλικ στο κουμπί 'Επεξεργασία Λίστας' στο κυρίως menu.
Στο παράθυρο που εμφανίζεται ο χρήστης μπορεί να επιλέξει τα σύμβολα και τα χαρακτηριστικά τους που θέλει να εμφανίζονται στο ticker.